Doorstromer / Volgende woning kopen

De woning wordt te klein of u heeft een nieuwe baan en gaat verhuizen. Gelukkig heeft u al eerder een woning gekocht en weet u wat u te wachten staat. Verhuizen heeft voor de hypotheek ook gevolgen:

  • Kan ik mijn hypotheek en mijn gunstige rente meenemen?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen
  • Past mijn huidige hypotheek nog wel bij mijn nieuwe situatie

Neem voordat u het koopcontract tekent van de volgende woning even contact met ons op, we bespreken dan samen de voor- en nadelen van uw volgende woning en hypotheek.

Hoe ga ik om met dubbele lasten?
Soms loopt u sneller tegen een nieuw huis aan dan u had verwacht. U wilt het graag kopen terwijl de huidige woning nog niet verkocht is. De overwaarde van uw huidige woning kunt u nog niet gebruiken om het nieuwe huis te financieren, dat kan pas als uw oude huis verkocht is. Het financiele tekort kunt u opvangen met een overbruggingslening.

Hoe kan ik de overwaarde benutten?
Doorstromen naar een andere woning hoeft niet altijd meer te kosten. De overwaarde van de huidige woning kunt u gebruiken bij de aankoop van de nieuwe woning, u hoeft dan minder te lenen. U kunt de rente van de huidige hypotheek vaak ook meenemen naar de nieuwe hypotheek. Ook kunt u een deel van de overwaarde gebruiken om huw pensioen nu of in de toekomst aan te vullen.